Med en babynest skapar du rätt säkerhet för ditt barn under de första månaderna. Studier har gjorts som visar att ett babynest är oerhört fördelaktigt för ditt barn. Ett babynest har också många fantastiska funktioner som du kommer att bli glad över. Till exempel ditt barn kan ta en tupplur i babynesten samtidigt som du lugnt kan utföra alla dina sysslor utan att vara rädd för att ditt barn trillar ner från sängen eller soffan, till exempel.

Vi designar och tillverkar våra babynestar själva, och de skapas i fina färger i en vacker nordisk design. Du hittar vårt urval nedan:

Klicka här och läs mer om babynestet här.

EMMIBABY Babynest – Midnight Blue

799.00 kr

Skapar säkerhet för barnet. Babynest kan användas från barnet är nyfött och så länge man önskar kan då snören i botten lossnas.

EMMIBABY Babynest – Panda

799.00 kr

Skapar säkerhet för barnet. Babynest kan användas från barnet är nyfött och så länge man önskar kan då snören i botten lossnas.

EMMIBABY Babynest – Sand

799.00 kr

Skapar säkerhet för barnet. Babynest kan användas från barnet är nyfött och så länge man önskar kan då snören i botten lossnas.

Hör mer om babynest i denna video (danska):

EMMIBABY Babynest

EMMIBABY Babynest

Om du är osäker på om du behöver ett babynest till din lilla, läs vidare här för att se alla de fantastiska egenskaper som ett babynest har.

Vad är ett babynest?

Ett babynest betyder på svenska ett babybädd. Babynestet ger den säkerhet som ditt barn ständigt behöver. Den har en mjuk kant runt omkring så att ditt barn inte kan trilla någonstans. För enden av babynestet finns det snöre som kan justeras efter ditt barns storlek och behov. Snöret har ett tygskikt över sig som också skyddar barnet från att kvävas i dem.

Din baby har varit van vid att ligga tryggt och gott på mycket lite utrymme inuti mammans mage. Så när du inte har ditt barn liggande tryggt i dina armar är det viktigt att ha en annan säker plats. En annan fördel med babynest är att du kan ta den med med dig var som helst, så att du alltid har en bas som ditt barn är trygg med. babynesten har en tjock madrass i botten, så oavsett vilket underlag du sätter på det, kommer ditt barn alltid att ligga mjukt och skönt.

Vad är ett babynest bra för?

Även med en liten ny i familjen måste de vardagliga sysslor fortfarande göras och här kan du få stor användninga av en babynest. När du tvättar kläder, lagar mat osv. Kan du tryggt lägga den lilla i babynestet på soffan utan att oroa dig för att hen kan trilla ner.

När ditt barn är väldigt litet kan vaggan eller barnvagnen verka stor och här är babynestet därför nödvändigt. Det kan hjälpa ditt barn att få en mycket bättre sömn, både på natten och under dagen, vilket också gynnar föräldrarna.

Rolig design

När vi utformar vårt babynest, har vi ett starkt fokus på lugnande färger och mönster. Studier visar att spädbarns och barns mentala sinnen i hög grad styrs av sin omgivning.

Om de matas med många intryck och kraftfulla färger, kommer barnet inte att kunna koppla av och barnet kommer att bli oroligt. Det ska naturligtvis inte när det ska sova, så vi har valt att vår design alltid ska vara i lugna ljusa och dova färger.

Vår design skiljer sig därför väsentligt från andra tillverkare på marknaden som fyller sitt babynest med klara färger och former. Det är bra för aktivitetsfiltar och leksaker där barnet måste aktiveras. Men det är inte särskilt bra runt i sovmiljön.

Var ska man använda babynest?

Du kan använda babynestet var du behöver det. I spjälsängen, på soffan, i barnvagnen, på golvet eller i föräldrarnas säng.

Det kan vara riktigt trevligt att sova med ditt barn, men som nyfödda föräldrar kan du bli orolig för att du kommer till att rulla över barnet medan du sover, här säkrar sidorna igen att barnet är säker i babynesten.

Hur man tvättar en babynest?

Med en liten baby kommer definitivt att spillas, kräkas mm på babynesten och naturligtvis tål den det. Innan du tvättar din babynest, tar du helt enkelt ta bort madrassen och tvätta sedan babynesten i tvättmaskinen till max. 40 grader.

Efteråt rekommenderar vi att babynestet lufttorka eller torktumlas på låg värme.

När babystenarna är torr kan du massera sidorna så att fyllningen är jämnt fördelad.

Läs mer om hur du tvättar ditt bo bo här.

Certifierad ekologisk bomull

Alla våra produkter är tillverkade av organiska bomullsblommor. Dessutom har färgämnen etc. i produkterna testats för allergiska reaktioner och uppfyller alla de strängaste kraven på skadliga ämnen i textilier.

Därför kan du säkert lägga ditt barn i vårt babynest, faktiskt utan att ha tvättat det först. Men som med alla andra textilier kan den ha en svagt lukt när den packas upp, så om du vill ta bort denna lukt kan du naturligtvis tvätta babynesten före användning.

Se vårt urval av sköna babynests här.

Håll dig uppdaterad på våra Facebook eller Instagram sidor.